Statistikprogram för poker

Statistikprogram för poker är ett väl värt program att investera i om du är en pokerspelare. Den kan hålla reda på statistik för både kortens utfall och även hur motspelaren har lagt sina kort. Kortens utfall är en sak men hur motspelaren spelar sina kort är en annan sak. Som pokerspelare är det en del av spelet att observera sin motståndare genom att uppmärksamma hur motspelaren spelar och agerar i olika kortdrag och observera vilka kort som läggs. Det kan nog sägas att det är just det som ger spelet dess spänning, att avläsa motståndarens spelmönster och att kunna förutsäga spelet.

Möjligt att studera motståndarens spelmönster innan spelet har börjat

Det finns en hel del statistikprogram för poker som du kan ta hjälp av och som även kan läsa av motspelarens spel, exempelvis hur deras spelmönster har sett ut under spelet gång. Dessa statistikprogram kan vara till stor hjälp för att hålla reda på hur det går under spelet. Vissa av dessa statistikprogram visar både resultat och mönster, även om du har mött samma pokerspelare tidigare. Ett statistikprogram gör det möjligt att studera motståndarens spelmönster innan spelet har börjat. Särskilt viktigt kan det vara om det handlar om stora vinstsummor, då kan tillgången till ett statistikprogram vara helt avgörande.

Det finns statistikprogram för de flesta typer av pokerturneringar

Att helt förlita sig på ett statistikprogram är inte att rekommendera. Det är alltid bra att själv försöka hålla koll på spelet och motspelarens spelmönster. Vilket statistikprogram för poker som är bäst är svårt att avgöra, du måste helt enkelt testa dig fram för att hitta det som passar dig. Det finns specialutvecklade statistikprogram för miniturneringar som exempelvis pokerturneringen cash game eller ett annat statistikprogram som passar bättre om du spelar en sit n go-turnering. Det finns statistikprogram för de flesta typer av turneringar. Det gäller att välja det statistikprogrammet som är anpassat till den typ av pokerspel som du spelar.